Jolien Verschragen

Toen ik in 2016 met mijn eigen praktijk begon kreeg ik een aanbod voor een heel bijzondere werkplek: Tandartspraktijk Dante Tanden in Rotterdam.

Sinds dien heb ik mij, naast de reguliere dieetzorg, bezig gehouden met het implementeren van het onderdeel voeding in de tandheelkunde.

Dagelijks werk ik met ouders en kinderen aan het verbeteren van de mondgezondheid door middel van poetsles, tandplak-kleuringen, voedingsanamneses afnemen en werken aan een eetpatroon dat past bij een goede mondgezondheid.

Voeding en mondgezondheid is een hele nieuwe tak binnen zowel de diëtetiek als de tandheelkunde en ik hoop via deze functie binnen het bestuur te kunnen bijdragen aan een betere samenwerking tussen mondzorgprofessionals en voedingsdeskundigen. 

Theron Vellema

Waarom ik mij wil inzetten voor dit netwerk? Omdat ik geloof dat we samen verder komen. Voeding en mondgezondheid gaan hand in hand samen om het welzijn van onze patiënt/ cliënt/ burger te verbeteren en te optimaliseren. Hoe ik daarbij kom? Ooit geschoold als persoonlijk begeleider en maatschappelijk werker en tegenwoordig mondhygiënist. 

Ik vind het belangrijk dat we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en efficiënt communiceren, zodat we de mensen die wij helpen ook echt vooruit helpen. 

Mijn naam is Thèron Vellema en ik ben verder nog te vinden in Rotterdam als mondhygiënist en in Utrecht als wijkdocent namens de opleiding mondzorgkunde. Ook ben ik voorzitter van de interdisciplinaire studentencommissie van het Ivoren Kruis en student bestuurslid van het Ivoren Kruis. 

Sosha van Gelder

Voeding en mondgezondheid is een van de onderwerpen die ik heel leuk vind en waar ik als dietist veel mee bezig ben. 

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Lassus Tandartsen gewerkt als front- en backoffice medewerker en naarmate mijn kennis over tandheelkunde en voeding toenam tijdens mijn studie zag ik steeds meer raakvlakken.

Tenslotte: alles wat je eet en drinkt gaat door je mond, dus alles wat je eet en drinkt heeft ook invloed op het gebit. 

En daar was voor mij een heel nieuwe tak van voeding geboren. 

Momenteel houd ik mij binnen het bestuur vooral bezig met de ledenadministratie, maar ik denk ook regelmatig mee in alle plannen die er opgezet worden en ik deel mijn expertise en praktijkervaring graag met de rest van het netwerk.

Puck Vollebregt

Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de opleiding Voeding & Dietethiek
aan de Haagse Hogeschool.
In het dagelijks leven vind ik het leuk om mij bezig te houden met voeding en sport,
ook vind ik het leuk om met kinderen te werken/bezig te zijn.
Ik ben sinds kort begonnen aan mijn stage bij het netwerk Voeding & Mondgezondheid. Hierbij zal ik mij vooral bezighouden met de sociale media van het netwerk Voeding & Mondgezondheid en ik zal gaan meekijken bij de consulten van diëtist Jolien tijdens het mondzorgprogramma voor Dreumes en Peuters.
Ik kijk ernaar uit om mijn kennis uit te breiden en mij te ontwikkelen binnen
het netwerk Voeding & Mondgezondheid!