Lieneke Steverink-Jorna

Per februari 2023 neem ik het stokje van Jolien Verschragen en Theron Vellema over. Eigenlijk ben ik pas kort lid van het netwerk. Ik rolde erin toen ik een presentatie op de netwerkdag gaf. Ik werd erg enthousiast na enkele keren meedoen met de intervisie. Ik zag hier echt de potentie ervan in. Het zou zonde zijn als dit mooie netwerk verloren zou gaan.

Samenwerken en preventie hebben de toekomst. Gezond blijven is steeds belangrijker aan het worden gezien de tekorten  en het steeds duurder worden van de zorg. Voeding heeft daarin een hele grote rol. Mondzorgziekte raakt vele vlakken met voeding. Denk aan de link tussen parodontitis, caries en erosie met diabetes, moeilijk eten weg kunnen slikken, te vaak suikerrijk eten op een dag, hart-en-vaatziektes, anorexia en vitaminegebrek. Hoe meer ik met diëtisten praat, hoe meer linken ik zie. 

Ik hoop via deze functie binnen het bestuur te kunnen bijdragen aan een betere samenwerking tussen mondzorgprofessionals en voedingsdeskundigen. Alleen door samenwerken kan de zorg echt efficiënt zijn.

Klein beetje meer over mij: Ik werk in drie mondzorgpraktijken in Gelderland en daarnaast op diverse consultatiebureau's als mondhygiënist en zorgcoördinator. Daarnaast schrijf ik voor diverse websites zoals DentalINFO.nl en ben ik ontwerper van het de PatientCommunicatie Toolkit.  Verder ben ik initiatiefnemer en beheerder van het Mondzorgforum waar mondzorgprofessionals kennis met elkaar delen. Ook ben ik regiocoördinator voor NVM-mondhygiënisten in Gelderland en Overijssel waarbij ik (para)medici en mondhygiënisten bij elkaar breng. Ik vind het erg leuk om collega's te coachen, trainingen te geven en presentaties te verzorgen. Dus een echte MONDernemer!

Vacant, secretariaat

Sosha van Gelder, aftreden, vacant penningmeester

Voeding en mondgezondheid is een van de onderwerpen die ik heel leuk vind en waar ik als dietist veel mee bezig ben. 

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Lassus Tandartsen gewerkt als front- en backoffice medewerker en naarmate mijn kennis over tandheelkunde en voeding toenam tijdens mijn studie zag ik steeds meer raakvlakken.

Tenslotte: alles wat je eet en drinkt gaat door je mond, dus alles wat je eet en drinkt heeft ook invloed op het gebit. 

En daar was voor mij een heel nieuwe tak van voeding geboren. 

Momenteel houd ik mij binnen het bestuur vooral bezig met de ledenadministratie, maar ik denk ook regelmatig mee in alle plannen die er opgezet worden en ik deel mijn expertise en praktijkervaring graag met de rest van het netwerk.