Jolien Verschragen

Toen ik in 2016 met mijn eigen praktijk begon kreeg ik een aanbod voor een heel bijzondere werkplek: Tandartspraktijk Dante Tanden in Rotterdam.

Sinds dien heb ik mij, naast de reguliere dieetzorg, bezig gehouden met het implementeren van het onderdeel voeding in de tandheelkunde.

Dagelijks werk ik met ouders en kinderen aan het verbeteren van de mondgezondheid door middel van poetsles, tandplak-kleuringen, voedingsanamneses afnemen en werken aan een eetpatroon dat past bij een goede mondgezondheid.

Voeding en mondgezondheid is een hele nieuwe tak binnen zowel de diëtetiek als de tandheelkunde en ik hoop via deze functie binnen het bestuur te kunnen bijdragen aan een betere samenwerking tussen mondzorgprofessionals en voedingsdeskundigen. 

Liesbeth Smith-Verbruggen

Toen ik mijn eigen praktijk begon in 2012 heb ik meteen de aansluiting met mondzorg gezocht. Inmiddels heeft mijn praktijk spreekuren op 4 locaties van de Jeugdtandzorg West in Den Haag. Wij zien voornamelijk kinderen met cariës, erosie en parodontitis.

Ik merkte dat er weinig informatie was over voeding bij mondgezondheid en heb zelfstudie gedaan daarin. En daarnaast voorlichtingsmateriaal ontwikkeld. Ik maak me hard om al deze informatie beschikbaar te maken voor diëtisten.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er een belangrijke link ligt tussen gezondheid, voeding en mondgezondheid. Ik maak me graag hard voor een betere samenwerking tussen diëtisten met de mondzorg. Via het bestuur van het Netwerk Voeding en Mondgezondheid hoop ik daarop invloed uit te kunnen oefenen.